Ahad, 24 April 2016

Pengorbanan Lelaki Ini




Tanggal 5 April yang lepas, genap 3 tahun pemergian arwah mak. Selama tempoh tu, abah yang ganti tempat mak walaupun sebenarnya tak sama cara abah dan cara arwah mak, Tapi sebenarnya abah sangat memahami. Walaupun abah susah, abah tetap nak buat anak dia senang dan happy :"(

Kalau boleh taknak susahkan abah tapi walau macam mana pun elak nak cerita susah kat sini abah macam dapat hidu jugak. Dan diri sendiri pun takleh nak sorok lama-lama bila ada masalah, sebak tu datang cepat ja kalau dengar suara abah dalam call.



"Ya Allah, kau ampunkan lah dosa-dosa ayahku, berikanlah dia kebahagian di dunia dan di akhirat, berikanlah dia kesihatan tubuh badan, lindungi lah keselamatan ayahku walau di mana jua berada, tenangkanlah hatinya, murahkanlah rezekinya, rahmatilah setiap detik kehidupannya, permudahkanlah urusan pelajaranku dan permudahkan lah perjalanan ku menuju kejayaan supaya satu hari nanti aku dapat mengembirakan hati ayahku dan membantunya kelak, sentiasa lah berikan kebahagiaan dan kegembiraan di wajah dan hati ayahku"

AMIN

Sabtu, 23 April 2016

Anggun Bracelet Eksklusif



Assalamualaikum

Hai

Promosi! Promosi!

Kumpulan usahawanan ikin ada jual bracelet yang comel lagi eksklusif. Sebab apa eksklusif sebab ia adalah hasil tangan dan produk dari kami sendiri. Tidak melalui pengedar atau pemborong. Bracelet yang eksklusif ni ikin COD juga di area UPM, Sri Serdang.

Paling best korang boleh customize atau pun design korang punya desain sendiri dan harga boleh runding.

Kami juga menerima sebarang tempahan untuk majlis seperti doorgift, otak-otak dan sosej roll. Lagi banyak kuantiti lagi banyak less :)

Jom place order kat ikin, wasap saja 013-4055519






















Jumaat, 22 April 2016

Segmen Tonton Uk20 Free Gift


Assalamualaikum

Jom join segmen animasi pendek by Ucing Kadayan.

Tagged friends :)



http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/04/segmen-tonton-uk20-free-gift.html

  Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi untuk hiburan semata-mata.Uk20 kali ini mempersembahkan 'free gift".Sinopsis :Ucing telah di beri Free Gift berupa iphone dari Orang yang tidak di kenali,adakah betul itu iphone .? dan apakah balasan Free Gift Ucing kepada Orang tersebut.? Anda akan menonton Animasi Free Gift setelah tamat Segmen ini.

 Dengan itu Saya minta Anda Support untuk Animasi ini.Syarat-syarat adalah mudah :

2) Buat Tajuk Post "Segmen Tonton Uk20 Free Gift"
3) Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.Tag Rakan Anda.
4) Tinggalkan Url post Anda ke dalam ruangan Komen Disini.
5) Tamat Segmen 29-4-2016.Kepada Blogger yang ikut Segmen ini akan di Senaraikan dalam Video Animasi Uk20 Free Gift Sebagai Supporters.

Isnin, 18 April 2016

Si Hitam Manis


Assalamualaikum

Terjumpa satu post ni kat facebook, bila baca terasa post ni ditujukan pada kita pulak. Kena pulak shikin memang ikut kulit Abah sebab kulit mak memang putih melepak. Kadang-kadang tu down jugak tapi bersyukur je dengan setiap nikmat yang Allah kurniakan pada kita. Say Alhamdulillah. Since banyak lagi perkara yang kita nak kejar dalam hidup dan masa depan instead mengejar kecantikan luaran sahaja.

Allah jadikan berkulit gelap sesuai dengan bentuk muka kita, bentuk mata kita, bentuk bibir kita..
begitu juga sebaliknya.. memang Allah dah ciptakan sesuai dengan diri kita, dengan persekitaran kita, dan dengan pasangan yang Allah telah tetapkan untuk kita.

Janganlah kita pandang rendah apa yang Allah dah berikan kepada diri kerana apa yang diciptakan Allah punya hikmah mengapa dijadikan begitu dan begini. Siapalah kita untuk mempersoalkan



"Kenapa gelap je kulit ni? 

Tak guna Qu puteh ke?Tanya seorang makcik. 

Di tengok kulit di tangan dan di muka.

Takpelah makcik, saya memang menurun ayah saya. Ayah saya kulitnya gelap. Tapi adik saya semua kulit cerah-cerah.Terangkat kening makcik..

Sekarang ni semua bolehlah, pakailah produk memutihkan muka ke apa ke, kang tak kahwin kang. Dahla selalu buat kerja dekat tengah panas.

Terasa down sekejap.Takpelah, kahwin ke tak belakang kira, ada jodoh, adalah tu dengan manusia. saya kulit gelap ni sebab keturunan satu hal, satu lagi, sebab saya kerja. Jadi gelaplah kulit saya. Makcik tu mahu menyampuk, lalu sempat saya membalas kembali.Lagipun, kalau semua nak kulit putih, siapa yang nak kulit gelap? Adik beradik saya semua kulit cerah. Biarlah saya menurun kulit Ayah saya. Saya bangga dengan kulit gelap ni. Maka makcik terdiam. Saya pula hanya mampu senyum. 

Ramai yang menyangka, apabila putih maknanya cantik, sehinggakan mereka menidakkan mereka yang berkulit gelap. Eh, kulit gelap ni hitam manis tau. Comel jugak. Hihi"

Thanks for reading this entry

Rabu, 6 April 2016

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500


Assalamualaikum.

Hai, shikin mewakili warga Perak Utara.

Jom join gais !



Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

Powered by Blogger. Blogger Template by Intikali.org. Supported by Iskael and BlogSpot Design.